• Brandium Residence R2 Kat6/64 Ataşehir/İstanbul
  • +90 (850) 532 8932
Finyad
?php echo get_bloginfo( 'name' ); ?>
  • Duyurular
  • Genelge
  • Kurumlar
    • Bist
    • MKK
    • SPK
    • TSPAKB
  • Eğitimler
  • Analizler
  • İletişim
  • Fahri Üyelik Formu

%600 Bedelsiz Sermaye Artırımı SPK Başvurusu!

  • Haziran 28, 2024
  • Finyad
  • 4 Views
Pınar Entegre Et ve Un Sanayii A.Ş. ( PETUN), sermaye yapısında önemli bir değişiklik yaptı! Şirket, bedelsiz sermaye artırımı için SPK başvurusu gerçekleştirdi.
Yönetim kurulu kararıyla %600 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı alındı. Bu karar doğrultusunda mevcut 43.335.000 TL olan sermayesini 303.345.000 TL’ye çıkarmayı planlıyor.
Bedelsiz sermaye artırımı kapsamında, şirketin mevcut hissedarlarına toplamda 259.920.000 TL nominal değerde yeni paylar dağıtılacak. Örneğin, şu anda 200 lot PETUN hissesine sahip olan bir yatırımcı, bu artırım sonucunda hisse sayısını hiçbir ücret ödemeden 1400 lota çıkarabilecek.
Sermaye artırımı sürecinde hissedarlar, bedelsiz olarak dağıtılacak yeni paylara doğrudan hak kazanacaklar. Şirketin bedelsiz sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay alması gerekiyor. Onay süreci tamamlandıktan sonra, hissedarlara yeni payların dağıtımı için tarih açıklanacak.
Bedelsiz sermaye artırımları genellikle hisse fiyatlarında da etkiler yaratır. Yeni payların piyasaya sunulmasıyla birlikte, hisse başına düşen nominal değer arttığından, hissenin borsadaki işlem fiyatı bedelsiz sermaye artırımı oranında düşer. Örneğin, PETUN hissesi bugünkü kapanış fiyatı olan 92 TL üzerinden işlem görüyorsa ve 600% bedelsiz artırım gerçekleşirse, hissenin yeni teorik fiyatı yaklaşık olarak 13,14 TL olabilir.
Şirketten gelen KAP açıklaması haberin devamında yer almaktadır:
Şirketimizin 43.335.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin sermaye enflasyon düzeltme farklarından karşılanmak suretiyle, %600’ü oranında artırılarak 303.345.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle ihraç edilecek 260.010.000 TL’lik itibari değerdeki paylara ilişkin ihraç belgesinin onaylanması ve çıkarılmış sermayeyi gösteren Şirketimiz Esas Sözleşmesi’nin sermayeye ilişkin 6. maddesinin ekli şekilde tadil edilmesi için uygun görüş alınması hususunda 28.06. 2024 tarihinde (bugün) Sermaye Piyasası Kuruluna başvuru yapılmıştır. Pay sahiplerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.Saygılarımla,PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.Bu yazıda yer alan bilgiler, genel bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Share:

Previus Post
Dev Şirketten
Next Post
Gayrimenkul Şirketi,

Comments are closed

Son Haberler

  • FON MAĞDURLARI İÇİN “HAKSIZ KAZANÇ HAVUZU” ÖNERİSİ
  • AYGAZ Hissesi için Hedef Fiyat 228 TL! Bilanço Değerlendirmesi: Olumlu
  • Aracı Kurum TUPRS Hissesi için Hedef Fiyat Açıkladı! “AL” Tavsiyesi Verdi!
  • %186 Kâr Artışı Açıklandı! Şirket Bilanço Detaylarını Paylaştı!
  • Yatırımcılar Dikkat! Sağlık Hissesi İçin Yeni Hedef Fiyat Açıklandı
Finyad

© Copyright 2023. All Rights Reserved by Finansal Yatırımcılar Derneği

  • Eğitimler
  • Fahri Üyelik Formu
  • Analizler
  • İletişim