• Brandium Residence R2 Kat6/64 Ataşehir/İstanbul
  • +90 (850) 532 8932
Finyad
?php echo get_bloginfo( 'name' ); ?>
  • Duyurular
  • Genelge
  • Kurumlar
    • Bist
    • MKK
    • SPK
    • TSPAKB
  • Eğitimler
  • Analizler
  • İletişim
  • Fahri Üyelik Formu

Bir Haftada %23’ten Fazla Yükselen Şirkette Tedbir Kararı!

  • Eylül 26, 2024
  • Finyad
  • 3 Views
Borsa İstanbul, 26 Eylül 2024’te Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir duyuru yaptı. Bu duyuruya göre, Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (JANTS) hisselerine bir tedbir kararı alındı.
Ne oldu?Jantsa’nın hisseleri için Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında bir önlem aldı. Bu tedbir, 27 Eylül 2024’ten itibaren başlayacak ve 25 Ekim 2024’e kadar sürecek.
Ne anlama geliyor?Bu süre boyunca, Jantsa’nın hisseleri kredili işlemler için kullanılamayacak. Yani, yatırımcılar Jantsa hisselerini krediyle alıp satamayacaklar.
KAP’ın Yaptığı Açıklama:Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında JANTS.E payları 27/09/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 25/10/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.JANTS Bilanço2024 yılı ikinci çeyrek itibarıyla özet gelir tablosu verilerine göre, şirketin satışları 2 milyar 508 bin TL olarak gerçekleşirken, bu rakam geçen yılın aynı döneminde 3 milyar 194 milyon TL seviyesindeydi ve %21’lik bir düşüş yaşadı. Brüt kar ise 540 milyon 986 bin TL olarak kaydedildi, bu da önceki yılın aynı dönemindeki 625 milyon 233 bin TL %13’lük bir düşüş yaşadı. Esas faaliyet karı %46’lık bir düşüşle 368 milyon 991 bin TL’ye geriledi. FAVÖK  342 milyon 99 bin TL olarak hesaplandı ve %21 azaldı. Net parasal pozisyon kazançları, geçen yılın aynı döneminde -188 milyon 819 bin TL iken bu yıl -231 milyon 505 bin TL’ye düştü.  Net dönem karı ise %81 oranında bir azalışla 51 milyon 932 bin TL olarak gerçekleşti.

Share:

Previus Post
BOFA’nın En
Next Post
Borsanın Halka

Comments are closed

Son Haberler

  • FON MAĞDURLARI İÇİN “HAKSIZ KAZANÇ HAVUZU” ÖNERİSİ
  • AYGAZ Hissesi için Hedef Fiyat 228 TL! Bilanço Değerlendirmesi: Olumlu
  • Aracı Kurum TUPRS Hissesi için Hedef Fiyat Açıkladı! “AL” Tavsiyesi Verdi!
  • %186 Kâr Artışı Açıklandı! Şirket Bilanço Detaylarını Paylaştı!
  • Yatırımcılar Dikkat! Sağlık Hissesi İçin Yeni Hedef Fiyat Açıklandı
Finyad

© Copyright 2023. All Rights Reserved by Finansal Yatırımcılar Derneği

  • Eğitimler
  • Fahri Üyelik Formu
  • Analizler
  • İletişim