• Brandium Residence R2 Kat6/64 Ataşehir/İstanbul
  • +90 (850) 532 8932
Finyad
?php echo get_bloginfo( 'name' ); ?>
  • Duyurular
  • Genelge
  • Kurumlar
    • Bist
    • MKK
    • SPK
    • TSPAKB
  • Eğitimler
  • Analizler
  • İletişim
  • Fahri Üyelik Formu

Bakan Şimşek Açıkladı! En Çok Vergi Kaçağı Hangi Meslekte?

  • Ekim 18, 2024
  • Finyad
  • 5 Views
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti milletvekilleri ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri ile istişare toplantısında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Şimşek’in özellikle vergi konusundaki açıklamaları dikkat çekti. En çok vergi kaçıran sektörü açıklayan Şimşek’in cüzdanı traş eden berber hikayesi toplantıya damga vurdu. Maliye Bakanı, kuyumcuların asgari ücretten bile düşük gelir beyanında bulunduğunu kaydetti.
Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre Şimşek, vergide reform ihtiyacını örneklerle açıkladı.
’32 dairesi var vergi kaydı yok’Bakan Şimşek, bir vatandaşın büyükşehirlerden birinde 32 daire aldığını ancak vergi kaydının dahi olmadığını söyledi. Bu kişinin hayatında hiç beyanname vermediğini belirtti.
“Yıl içinde 65 milyon liraya lüks araç alanlar olduğunu söyleyen Şimşek, “Çağırıyoruz, ‘izah et’ diyoruz ama izahları yok. ‘Bu parayı kazandığınızı kanıtla’ diyoruz kanıtlayamıyor. Çapraz denetim yapmadığımız müddetçe istediğimiz modeli uygulayamayız.” dedi.
En çok vergi kaçıran sektör hangisi?Toplantıda en çok vergi kaçıran sektörün fırıncılar olduğunu vurgulayan Şimşek, “En çok vergi kaçağının olduğu hiç verginin gelmediği yerler de fırıncılar. Fırıncılar, günün başında da ortasında da sonunda fiş kesmiyorlar. Sabahtan akşama kadar ekmek satıyorlar ama vergisini vermiyorlar.” ifadelerini kullandı.Şimşek, ispat yükümlülüğünü devletten alarak vatandaşa yükleyeceklerini söyledi.
Kuyumcu asgari ücretliden az kazanmışŞimşek, geçen sene doktorların ortalama brüt gelirlerini aylık 28 bin, avukatların ve kuyumcuların 16 bin olarak açıkladı.
Cüzdanı da traş eden kuaförBakan Şimşek, toplantıda bir bankanın genel müdürünün tıraş hikayesini anlattı. Şimşek, banka müdürünün lüks bir semtte kuaföre gittiğini ve 2 bin 500 lira ödemeyi kredi kartı ile yapmak istediğini ancak kuaför sahibinin parayı nakit istediğini söyledi.Bakan Şimşek, “Arkadaşım İstanbul’da lüks semtte berbere gidiyor, 2.500 lira fiyat çıkıyor. Kartla ödeme almıyorlar. Arkadaşım ‘üzerimde nakit yok’ deyince esnaf ‘bankamatik yakında’ diye cevap veriyor. Fahiş fiyat uygulanıp oyuna geldiğini düşünen arkadaşıma kuaför bu kez bir IBAN’a göndermesini söylüyor. Banka müdürü ‘Şirkete ya da size aitse olur gönderirim’ diyor. Fakat kuaför, IBAN’ın kardeşine ait olduğunu söylüyor. Arkadaşım bu kez ‘IBAN sahibi terörist de olabilir, kaçak da. Karttan alın, yoksa çıkıyorum’ diyor ama esnaf üzerine 500 lira komisyon koyarak POS’tan çekiyor. Biz o dükkâna denetime gittik. Bir hafta kimse gelmedi. Çünkü müşterilerini arayıp ‘gelmeyin’ demiş. Bu, zihniyet meselesi. Hepsi nakit ya yüzde 20-25 komisyon istiyor. Maliyede 5 bin 500 denetim elemanım var. Ülkede kaç doktor, dişçi, kuaför, avukat var?” diye konuştu.

Share:

Previus Post
Yeni Halka
Next Post
%831,38776 Oranında

Comments are closed

Son Haberler

  • FON MAĞDURLARI İÇİN “HAKSIZ KAZANÇ HAVUZU” ÖNERİSİ
  • AYGAZ Hissesi için Hedef Fiyat 228 TL! Bilanço Değerlendirmesi: Olumlu
  • Aracı Kurum TUPRS Hissesi için Hedef Fiyat Açıkladı! “AL” Tavsiyesi Verdi!
  • %186 Kâr Artışı Açıklandı! Şirket Bilanço Detaylarını Paylaştı!
  • Yatırımcılar Dikkat! Sağlık Hissesi İçin Yeni Hedef Fiyat Açıklandı
Finyad

© Copyright 2023. All Rights Reserved by Finansal Yatırımcılar Derneği

  • Eğitimler
  • Fahri Üyelik Formu
  • Analizler
  • İletişim